Kedjeåsens Uteliv
Boende
Fiske
Mat
Aktiviteter
Konferens
Bokning & Kontakt
Nyheter
TRANSLATE WITH GOOGLE
Boende
Vi erbjuder boende av skiftande karaktär.

Från den enkla torpstugan till en fullt utrustad stuga med det moderna hemmets faciliteter. Men också boende i en anläggning där storskogen är din enda riktigt nära granne.

Jungfruboda

Jungfruboda är en gammal boplats med anor från medeltiden. Platsens ödsliga höjdläge i skogarna mellan Karlskoga och Hällefors vittnar om gångna tiders skogsliv. Att bo i Jungfruboda är att bo i ödemarkens milsvida storskogar. Jungfruboda är beläget cirka tre mil nordost om Karlskoga. Avfart från länsväg 205 i höjd med Kedjeåsen.
(Se vägbeskrivning)

Anläggningen i Jungfruboda har 25 bäddar fördelade på två hus. Solenergi ger all belysning. Solljuset omvandlas via solcellspaneler till lagrad energi i kraftiga batterier. Husen värms upp med ved som eldas i Bergslagskaminer. Solcellsenergi driver också anläggningens vattenpump. Kylskåp och spis drivs med gasol.

I Jungfrubostugans undervåning finns ett stort rymligt kök, sällskapsrum och toaletter. Hela övervåningen består av ett sovlogement. Tiljernstugan är ett gammalt timmerhus från tidigt 1800-tal.

Stugans undervåning består av en sal för konferens eller grupparrangemang samt toalett. Övervåningen består av ett sovlogement. Ett dieseldrivet elkraftverk kopplas vid behov in och försörjer hela anläggningen med 220 volts elsystem.

Hållsjöhyttan

Huset i Hållsjöhyttan håller hög standard och möjliggör en god trevnad för besökande gäster. 12 bäddar fördelade på två rum i huset samt en lillstuga på tomten. Dusch, wc och modernt kök.
Huset har ett avskilt och trevligt läge cirka två kilometer öster om byn Kedjeåsen. Här finns också möjlighet för grupper att ha fest och mindre konferenser.